Maritieme Kunst

Olieverfschilderij KNSM schip 1956 Arie van der Veer

Bestel
Veer, Arie van der: 1956, olieverfschilderij van een KNSM schip. Onbekend welke Stentor/Amador/Helicon?. Tips altijd welkom. In goede staat. Incl. lijst ongeveer 70 x 50 cm

Achterglasschilderij ''Imbaos''

Bestel
incl. lijst 66x 46 cm
Prachtig achterglasschilderij, wrs Catalaans, De lichtere delen van het schip op de schilderij zijn van parelmoer. Datering omstreeks 1900. In perfecte staat.

Olieverfschilderij s.s. Hofplein

Bestel
schilderijhofplein
inclusief originele lijst 69x50cm
De s.s. Hofplein werd in 1902 opgeleverd voor de N.V. Scheepvaart Maatschappij Millingen te Rotterdam, zij mat 6801 BRT. . ! Januari 1930 vertrok het schip in ballast van Rotterdam naar Narvik. Op 3 Januari verging zij voor de kust van Noorwegen bij het eilandje Skorpen nadat zij in dichte mist op een rots liep. Bij deze aanvaring kwamen 5 van de 39 opvarenden om. Dit impressionistische olieverfschilderij is in een perfecte staat. Het is niet duidelijk door wie het geschilderd is omdat een signering ontbreekt. Ook is niet duidelijk wanneer het geschilderd is. Wel is duidelijk dat het schip tijdens haar levensloop is geschilderd en waarschijnlijk ook in opdracht van een belanghebbende. Dit kan de rederij zijn of een kapitein. Dit verklaart wellicht het ontbreken van een signatuur en het zeer duidelijk aangebrachte Hofplein op de boeg van het schip. Op dit schilderij ligt het schip in rustig water in een baai van misschien Italie. Het schilderij komt in ieder geval mediterraen over.