Scheepvaart rederij dvd's

Regio Vrij

Dvd Wijnne en Barends

Bestel
Stegro: met 190 foto's van de 48 eigen schepen en ruim 500 foto's van de 253 gecharterde schepen. Tevens met alle gegevens en history. Voor op de computer of TV

CD Rom/DVD Vereenigd Cargadoorskantoor en Sandfirden

Bestel
Stegro: Met elkaar 130 schepen in 600 foto's met alle gegevens

Cd-rom/Dvd Rotterdamse Kustvaart Centrale en J. Vermaas Scheepvaartbedrijf

Bestel
Stegro: 2 rederijen met hun foto's en gegevens

Cd-rom/Dvd Erhardt en Dekkers en....

Bestel
Stoomvaartvaart Maatschappij Wijklijn, Stoomvaart Maatschappij Noordzee en Stoomvaart Maatschappij Millingen
Stegro: Met de foto's van alle schepen en alle gegevens

Cd-rom/dvd Damhof en Cornelder's Scheepvaart Maatschappij

Bestel
dvd-damhof-cornelder's-stegro
In totaal 53 schepen met 237 foto's
Stegro: Met alle gegevens en veel fotomateriaal

Cd-rom/dvd Becks scheepvaartkantoor 1850-2003

Bestel
dvd-beck
Stegro: Omstreeks 1850 is er al een Beck geweest die op een eigen schip voer. Uit deze vroege periode stamt o.a. de tjalk MARGARETHA CATHARINA van 1855 voor J. Beck. De laatste tjalk in de familie is de ELECTA van 1909 voor K. Beck.Gevolgd door een aak, de KATRIENA uit 1910, voor H. Beck.In 1934 wordt het laatste schip van de bovenstaande reeks verkocht en begint de naamgeving zoals dat jaren bij Beck gebruikelijk is met de eerste GRUNO uit 1930. Door de jaren heen wordt met grotere schepen gevaren. Na de tweede wereldoorlog begint het besef te groeien dat een bundeling van krachten noodzakelijk is, wat resulteert in de oprichting van Beck’s Scheepvaartkantoor op 1 januari 1957. De rederij wordt gevestigd aan de Westersingel 51 in Groningen. Als de broers hun vloten samenvoegen bestaat deze uit 13 schepen. Beck verhuurt zijn schepen in de jaren zestig vaak voor langere perioden aan de lijnvaart rederijen tussen Engeland en het vaste land. Als echter eind jaren zestig het traditionele stukgoedvervoer snel ten einde raakt en vervangen wordt door container vervoer moet Beck een keuze maken. De rederij kiest voor bulkvervoer. De shelterdeckers en raised quarterdekkers worden afgestoten en vervangen door stevige bulkers. In de wilde vaart worden diverse ladingen vervoert. De schepen worden ook extra sterk gebouwd om staal te vervoeren. Ondanks de sobere beleidsvoering kan het bedrijf het niet alleen bolwerken. 4 september 2003 worden de aandelen van Beck overgedragen aan Merweship te Zwijndrecht een dochteronderneming van Carisbrooke te Cowes in Engeland. Dit is dit het einde van de zelfstandige onderneming Beck’s Scheepvaartkantoor. Deze dvd bevat de 75 Beck schepen met alle gegevens en een kleine 400 foto’s. De bestanden zijn gemaakt in Power Point. In de Stegro stijl.

Cd-rom Stegro Vinke en Co

Bestel
cdrom-vinke
van Stegro, ook als DVD te gebruiken
Stegro: Vinke en Co met 9 werkmaatschappijen als de Beheersschepen, N.V. Houtvaart, Walvisvaart, Oostzee, Hillegersberg, zeilschepen van Vinke. Met 800 foto's van 300 schepen. Trefwoorden scheepvaart, koopvaardij, walvisvaart

Veerdiensten Noordzee, Westerschelde en Waddeneilanden

Bestel
dvd-veerdiensten-noordzee
Zowel Cd-rom als DVD
Stegro: Overzicht van de schepen van de 26 rederijen die ooit op deze routes hebben gevaren. Totaal een duizend schepen met 2000 foto's en de gegevens van deze veerboten.

Cd-rom Halcyonlijn 1920-1972

Bestel
cd-rom-stegro-halcyon-lijn
Stegro: Nu via het gebruiksvriendelijke Powerpoint systeem. Met honderden foto's van de vijf onderdelen. Halcyonlijn; Halcyon Tidewater Offshore; Halcijnlijn en Vulcaan. Ook foto's van voor- en na verkoop.

Cd rom Maersk

Bestel
cdrom-maersk
Tevens Dvd
Stegro: Gegevens en foto's van 1800 schepen van Maersk, tevens dochterondernemingen, fusies etc.

Cd-Rom Smits Shipping

Bestel
cd-rom-smits-shipping
Stegro: De Smits schepen op 4 bestanden, met zeer veel foto's. Daarbij gegevens en levensloop. Naast de Smits-schepen de beheer- en Genchart schepen. Ook als Dvd te gebruiken.

CD rom Vroon B.V. 1952-heden

Bestel
cd-rom-vroon-bv
Stegro: Cd rom met een of meerdere afbeeldingen van de schepen, tevens geschikt voor dvd. Naast de afbeeldingen alle gegevens en de levensloop van de schepen.

Cd-rom Nederlandse Tankers

Bestel
cd-rom-nederlandse-tankers
Stegro: Op deze cd-rom staan bijna alle tankers die onder Nederlandse vlag gevaren hebben. met uitzondering van de Shell tankers, die op een aparte Shell cd-rom staan. Alle technische gegevens en de levensloop van de tankers worden in Stegro-stijl weergegeven. Op ruim 400 foto’s staan de schepen in de oorspronkelijke staat afgebeeld en na verkoop.

CD-rom Nederlandsche Stoomboot Maatschappij ''Oceaan'' 1891-1978

Bestel
cd-rom-nsmo
Stegro: De NSMO heeft in de jaren 1891 tot 1978 slechte 68 schepen onder de Nederlandse vlag in eigendom gehad. Toh zijn deze zogenaamde blauwpijpers bekende en karakteristieke schepen. Met ruim 300 foto's van de schepen met daabij de opnames na verkoop. Tevens de gegevens en levensloop. Twee subindexen geven ook de NSMO beheer en Elder en Dempster schepen.

Cd-rom N.V. Dammers en van der Heide 1945-1989

Bestel
cd-rom-dammers-en-van-der-heide
Stegro: Gegevens en foto's van 400 schepen van Dammers en haar dochter en/of samenwerkings schepen zoals n.v. Spoorhout, Belgian Fruit, charters etc.

Gebr. van Uden’s Scheepvaart- en Agentuur Maatschappij, Rotterdam

Bestel
cdrom-van-uden
Stegro: In de gebruikelijke Stegro-stijl worden de technische gegevens en de levensloop van de van Uden schepen weergegeven. Met ruim 800 foto’s komen bijna alle schepen in beeld. Er is 1 hoofdindex (van Uden) en er zijn 5 subindexen aangemaakt.In de subindex ''Van Uden'' alle eigen van Uden schepen, in de subindex ''Beheer'', de schepen en beheer bij van Uden en in de subindex ''charter'', de van Uden charter schepen. De foto's zijn ook af tespelen met DVD.

Van Nievelt en Goudriaan CD rom

Bestel
cd-rom-van-nievelt-en-goudriaan
Stegro: Deze gaat over van Nievelt Goudriaan en Co’s Stoomvaart Maatschappij N.V. uit Rotterdam. Alle schepen die eigendom waren van de rederij zijn, in de bekende Stegro stijl, weergegeven. Dus met foto’s, technische gegevens en levensloop van de schepen. Zelfs de 2 directie vaartuigen staan erop. In twee ander bestanden staan alle Nederlandse- en buitenlandse beheer schepen. Kortom, een zeer omvangrijke cd-rom met ruim 1500 foto’s.

Wm.H.Muller & Co., Rotterdam 1878-1970

Bestel
CD-ROMmuller

Deze cd-rom gaat over Wm.H. Müller & Co uit Rotterdam. Deze rederij heeft bestaan van 1878 tot 1970.

Inhoud: De cd-rom bevat naast de schepen van Müller ook die van de Nederlandsche Stoomboot Maatschappij (1923-1995) en J.P.van Hoey-Smith (1851-1921) en de minder bekende in beheer varende schepen van Viada Steamship Company uit Engeland. Ook de Müller sleepboten en Nederlandse beheer schepen zijn opgenomen. Bij elkaar net 100 schepen met hun technische gegevens en levensloop.

Ruim 400 foto’s geven een bijna kompleet en overzichtelijk beeld deze rederij.

 

Shell-Tankers 1890-1998

Bestel
cdromshell

De Shell-Tanker cd-rom bevat naast de omvangrijke vloot van Shell tankers ook minder bekende rederijen als de Dordtsche Petroleum Maatschappij en Nederlandsch Nieuw Guinee Petroleum Maatschappij 

Natuurlijk zijn ook alle schepen van de:

NITM (Nederlandsch Indische Tankstoomboot Maatschappij),

BP (Bataafse Petroleum Maatschappij) en

CSM (Curacoasche Scheepvaart Maatschappij) opgenomen.

Alle vaartuigen worden op de bekende Stegro wijze met technische gegevens en historie van het schip neergezet.

Speciaal vermeld moet worden de opgave van ruim 100 sleepboten en nog meer andere vaartuigen / lichters die voor de combinaties in dienst zijn geweest.

Helaas zijn van deze categorie niet veel foto’s beschikbaar.

Totaal staan op deze cd-rom toch bijna 2000 foto’s in 12 bestanden.

HSM cd-rom

Bestel
cdromhsm
Hollandsch Stoomboot Maatschappij
Nieuwe HSM- cd-rom. Naast de gegevens en levensloop van alle schepen, een keuze uit 600 foto's van de HSM schepen